Acupunctuur Praktijk Eindhoven
Irene Wolbert

Het is meer dan twintig jaar geleden dat ik bekend raakte met de Oosterse filosofie. Dit betekende een bron van herkenning, voor mij klopte alles aan deze visie op het leven. Oosterse filosofie is geen boekenwijsheid. Gedurende mijn acupunctuur opleiding en de jaren van praktijkervaring daarop volgend, heeft deze levensfilosofie zich voor mij gaanderweg meer verrijkt en verdiept. Alleen door het zelf in praktijk brengen en te ervaren kan het op een vanzelfsprekende wijze helderheid bieden. Zowel in mijn eigen leven, als in de behandeling van cliënten.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid aan de kunstacademie als grafisch ontwerper. Maar hoe graag ik dit werk ook deed, de ontdekking van deze fascinerende filosofie heeft mijn pad op een natuurlijke wijze omgebogen in een andere richting.

Mijn gave om aan te voelen waar een client mee geholpen is heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. In een liefdevolle en zachte aanwezigheid kan ik op een diep niveau aanvoelen wat er op dat moment in een acupunctuur behandeling mogelijk is om een klacht te verlichten. Mentale, emotionele of fysieke klachten zijn bijna altijd te herleiden tot een zekere vertroebeling over hoe we onszelf beleven. Het zijn daarom mooie momenten als ik een cliënt in een behandeling zie opklaren, niet zelden in verwondering over hoe het gebeurd is.

Als zelfstandig therapeut is het voor mij waardevol om met andere therapeuten samen te werken, waardoor er een goede afstemming is tussen cliënt en eventueel andere hulpverleners.

Ik ben aangesloten bij de Acupunctuur-beroepsvereniging NVA en volg geaccrediteerde cursussen die mijn interesse hebben en mijn kennis verder verdiepen.

Graag begroet ik je in praktijk De Den, met behulp van een Design Academy student omgebouwd tot een fantastische praktijkruimte in onze tuin, gelegen onder een mooie grote dennenboom.

Hartelijke groet

Irene Wolbert